Geplaatst op

Leiderschap en Coaching

TESTIMONIALS

Hoe wordt onze coaching en mentoring ervaren?
Zie: Testimonials-samengevat
en in Menu ‘Over ons’

VOORBEELDEN VAN ACTIVITEITEN

Leiderschap Academie Dirigenten
20160925_100847

LEAD Conductors

Volgend studieweekend
20 t/m 22 september 2019 op Hof van Saksen
Vaste docenten: Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen; Chris Fictoor
Gastdocent orkestdirectie: Arjan Tien
m.m.v. Symfonieorkest VKSO; LEAD Koor; twee pianisten

De Stichting Chris Fictoor Foundation heeft in 2014 samen met dirigenten het initiatief genomen tot de Leiderschap Academie Dirigenten.
Dit initiatief is inmiddels ondergebracht bij de organisatie LEAD Conductors.

Beschermheer van het initiatief is de internationaal befaamde dirigent Peter Dijkstra.

Peter
Peter Dijkstra

Sinds december 2016 is LEAD Conductors als stichting georganiseerd. Chris Fictoor en Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen vormen de Artistieke Leiding. Het stichtingsbestuur bestaat uit gezaghebbende representanten uit de wereld van cultuur, politiek en bedrijfsleven.

LEAD Conductors is gericht op afgestudeerde musici die als dirigent werkzaam zijn, voor zowel orkest, opera, koor als harmonie/fanfare/brassband (HaFaBra). De Academie richt zich vooral op het aspect leiderschap: waaraan ontleen ik mijn leiderschap en welke kwaliteiten kan ik daarin verder ontwikkelen; hoe geef ik van daaruit leiding aan mijn ensembles en leerlingen/studenten; hoe kan ik anderen en mijzelf blijven inspireren; hoe geef ik de opbouw van mijn carrière vorm?

De grote groep dirigenten, die het initiatief al sinds 2014 steunt, constateert dat dirigenten direct na hun vakopleiding te weinig ervaringen met collega’s uitwisselen in het kader van ‘life long learning’. Zij zijn ervan overtuigd dat deze intervisie voor een goede loopbaanontwikkeling nodig is en veel meerwaarde oplevert. Daarnaast willen zij zich in leiderschap verder laten scholen door senior dirigenten en leidinggevende bestuurders en managers.

LEAD Conductors kent diverse werkvormen: masterclasses, individuele coaching, intervisie, workshops en concerten. De Academie organiseert weekenden en studiedagen op de unieke en stijlvolle locatie resort Hof van Saksen (Drenthe). Aan gasten van het resort biedt de Academie gedurende de weekenden muzikale presentaties. De Provincie Drenthe heeft in 2014 en 2015 de Academie subsidie verleend. Deelnemers dirigeerden in workshops het symfonie0rkest VKSO, het LEAD kamerkoor en professionele instrumentale en vocale solisten.

Volgend weekend: 20 t/m 22 september 2010; daarnaast worden studiedagen geprogrammeerd.

Geïnteresseerde jonge dirigenten kunnen informatie vragen of zich aanmelden op LEAD Conductors.

Geert-Jan
Docent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen
Chris-2
Docent Chris Fictoor
20160925_143702
Gastdocent Hans Leenders met deelnemer Vincent Hensen