Chris Fictoor Foundation | OVER TITUS BRANDSMA
25469
post-template-default,single,single-post,postid-25469,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

OVER TITUS BRANDSMA

OVER TITUS BRANDSMA

Op 21 maart 2021 en op 13 februari 2022 werd in het KRO-tv programma Geloofsgesprek van Leo Fijen, een interview met Chris Fictoor uitgezonden.

 

KLIK HIER
(uitzending van 21 maart 2021)

KLIK HIER 
(uitzending van 13 februari 2022)
In het jaar van de heiligverklaring van Titus Brandsma komen zijn teksten bij de kruisweg in Dokkum in een herziene versie uit, met muziek van Chris Fictoor. Die zingt daar een lied bij de woorden die door dominee Herman de Vries in een eigentijdse context zijn geplaatst.

 

Onderwerp is Titus Brandsma, geboren in Bolsward en in 1942 omgekomen in Dachau. Deze was prominent verzetsleider in de Tweede Wereldoorlog, Karmeliet en Nijmeegs wetenschapper. Recent is een wonderbaarlijke genezing uit 2004 erkend dat aan de voorspraak van Titus wordt toegeschreven. Titus Brandsma is op 15 mei 2022 door paus Fransiscus in Rome heilig verklaard.

Karmeliet en musicus Chris Fictoor vertelt in het programma over de betekenis van Titus voor onze tijd en Noord-Nederland, zijn thuis-zijn in de Karmelitaanse spiritualiteit, zijn lijdensweg en sterven en het proces van zijn heiligverklaring. Tenslotte gaat hij in op de liederen die hij op teksten van Titus componeerde.