Chris Fictoor Foundation | OVER TITUS BRANDSMA
25469
post-template-default,single,single-post,postid-25469,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

OVER TITUS BRANDSMA

OVER TITUS BRANDSMA

Op 21 maart 2021 werd in het KRO-tv programma Geloofsgesprek van Leo Fijen, een interview met Chris Fictoor uitgezonden.

 

KLIK HIER
om de uitzending te bekijken.

Onderwerp is Titus Brandsma, geboren in Bolsward en in 1942 omgekomen in Dachau. Deze was prominent verzetsleider in de Tweede Wereldoorlog, Karmeliet en Nijmeegs wetenschapper. Recent is een wonderbaarlijke genezing uit 2004 erkend dat aan de voorspraak van Titus wordt toegeschreven, waardoor zijn heiligverklaring dichterbij komt.

Karmeliet en musicus Chris Fictoor vertelt in het programma over de betekenis van Titus voor onze tijd en Noord-Nederland, zijn thuis-zijn in de Karmelitaanse spiritualiteit, zijn lijdensweg en sterven en het proces van zijn heiligverklaring. Tenslotte gaat hij in op de liederen die hij op teksten van Titus componeerde.