Chris Fictoor Foundation | TERUGBLIK
192
page-template,page-template-blog-pinterest-full-width,page-template-blog-pinterest-full-width-php,page,page-id-192,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

TERUGBLIK

Anderen én jezelf inspireren: dat is een levenskunst.

…EEN GREEP UIT …

Een greep uit projecten en gedenkwaardige momenten uit de veelzijdige carrière en het leven van Chris Fictoor. Alles in willekeurige volgorde, met mooie foto’s, en waar mogelijk met beeld & geluid.

CAESARIUS CANTATE

VAN YESSE NAAR SINT JAN
MIDDELEEUWSE MIRAKELEN IN KERK EN KLOOSTER

Tekst en muziek: Chris Fictoor
Geschreven i.o.v. stichting Vrienden van de Martinikerk.
Uitgevoerd op zaterdag 30 april 2022, Martinikerk, Groningen

LEES MEER

LEZINGEN

Inleidingen bij grote klassieke concerten in de Oosterpoort in Groningen worden een aantal keren per jaar door Chris Fictoor verzorgd.

LEES MEER

VNO-NCW NOORD

Lied voor het Noorden

Chris Fictoor schreef in opdracht van VNO-NCW-MKB Noord-Nederland tekst en muziek voor een Lied voor het Noorden t.g.v. het jaarlijkse ondernemersgala 2012 in Martiniplaza Groningen.

LEES MEER

PRINS CLAUS CONSERVATORIUM NAAMGEVING & CONCERT

Ter gelegenheid van het jubileum van het Prins Claus Conservatorium heeft de Hanzehogeschool Groningen aan beeldend kunstenaar Hans Mes de opdracht verstrekt een monumentaal kunstwerk te ontwerpen voor de hal van het conservatorium. Het kunstwerk, dat mede is gebaseerd op een citaat van Prins Claus, wordt voorafgaand aan het Prins Claus Concert in 2006 onthuld.

 

GRONINGEN – Koningin Beatrix bekijkt dinsdagavond met kunstenaar Hans Mes het Kunstwerk over prins Claus in het Conservatorium in Groningen-2006. ANP PHOTO

 

LEES MEER

hoornse meer concert

Voor achtereenvolgende edities van het, gratis toegankelijke, openlucht  Hoornse Meer Concert, op het water van het Hoornse Meer in Groningen-Zuid, schreef Chris Fictoor het Hoornse Meer lied. Dit werd tijdens het concert door het 5.000-koppig publiek meegezongen en uitgevoerd door beroemde solisten als Miranda van Kralingen, Marene Elgershuizen en Izaline Calister, begeleid door diverse grote en kleine orkesten.

LEES MEER

HERMAN VERBEEK

Herman Verbeek (1936-2013)

Voor de meer dan 800 liederen die Chris Fictoor schreef, werkte hij samen met diverse tekstdichters en uitgevers. In de periode 1970-1980 vooral met Herman Verbeek, met wie hij ook oratoria schreef (o.a. Bernlef en De man met de vier handen; zie aparte items).

LEES MEER