Chris Fictoor Foundation | TITUS BRANDSMA LIEDEREN
24283
post-template-default,single,single-post,postid-24283,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

TITUS BRANDSMA LIEDEREN

TITUS BRANDSMA LIEDEREN

Op diverse teksten van de karmeliet prof.dr.Titus Brandsma (1881-1942) schreef Chris Fictoor muziek.

CHRIS FICTOOR OVER TITUS BRANDSMA

Op zondag 21 maart werd in het KRO-tv programma Geloofsgesprek van Leo Fijen, een interview met Chris Fictoor uitgezonden.
DEZE UITZENDING GEMIST?  KLIK HIER om de uitzending te bekijken.

Onderwerp is Titus Brandsma, geboren in Bolsward en in 1942 omgekomen in Dachau. Deze was prominent verzetsleider in de Tweede Wereldoorlog, Karmeliet en Nijmeegs wetenschapper. Recent is een wonderbaarlijke genezing uit 2004 erkend dat aan de voorspraak van Titus wordt toegeschreven, waardoor zijn heiligverklaring dichterbij komt. Karmeliet en musicus Chris Fictoor vertelt in het programma over de betekenis van Titus voor onze tijd en Noord-Nederland, zijn thuis-zijn in de Karmelitaanse spiritualiteit, zijn lijdensweg en sterven en het proces van zijn heiligverklaring. Tenslotte gaat hij in op de liederen die hij op teksten van Titus componeerde.

—————————————————————–

Het meest gezongen is het Titus Brandsma Lied ‘In Hem immers leven wij’, dat Fictoor schreef t.g.v. het 50-jarig jubileum van het bisdom Groningen/Leeuwarden, ter gelegenheid waarvan Concertkoor KOV Groningen twee van deze liederen op cd opnam.
Ook in de muziektheatervoorstelling ‘Titus’ (2019) waren enkele Fictoor composities opgenomen (zie item Muziektheater ‘Titus’).

 

    

Concertkoor KOV
Soliste: Regine Smeets
Orgel: Pieter Pilon
o.l.v. Chris Fictoor