Chris Fictoor Foundation | PRINS CLAUS CONSERVATORIUM NAAMGEVING & CONCERT
22303
post-template-default,single,single-post,postid-22303,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

PRINS CLAUS CONSERVATORIUM NAAMGEVING & CONCERT

PRINS CLAUS CONSERVATORIUM NAAMGEVING & CONCERT

Ter gelegenheid van het jubileum van het Prins Claus Conservatorium heeft de Hanzehogeschool Groningen aan beeldend kunstenaar Hans Mes de opdracht verstrekt een monumentaal kunstwerk te ontwerpen voor de hal van het conservatorium. Het kunstwerk, dat mede is gebaseerd op een citaat van Prins Claus, wordt voorafgaand aan het Prins Claus Concert in 2006 onthuld.

 

GRONINGEN – Koningin Beatrix bekijkt dinsdagavond met kunstenaar Hans Mes het Kunstwerk over prins Claus in het Conservatorium in Groningen-2006. ANP PHOTO

 

PRINS CLAUS CONCERT
Hare Majesteit de Koningin woonde op 28 november 2006 in het cultuurcentrum de Oosterpoort in Groningen het Prins Claus Concert bij. Met dit concert vierde het Prins Claus Conservatorium, als onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, haar nieuwe naam.

Het Prins Claus Concert is een initiatief van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen. Het concert werd in november 2006 voor het eerst georganiseerd, toen H.M. Koningin Beatrix toestemming gaf het Noord-Nederlands Conservatorium de naam van Prins Claus te geven.

Prins Claus Concert 2010 
Voor het artistieke programma 2010 is gekozen voor de bijzondere internationale band die Groningen heeft met de landen op de zogenaamde ‘Noordelijke Ontwikkeling As’ (NOA), zijnde de Scandinavische en Baltische Staten en St. Petersburg. De avond staat onder muzikale leiding van dirigent Peter Dijkstra. Hij behoort internationaal tot de top van vocaalsymfonische dirigenten en is chef-dirigent in Stockholm en München. Inmiddels wordt hij internationaal reeds ‘Peter de Grote’ genoemd.

 

LUISTER HIER EN KIJK NAAR OPNAME VAN HET PRINS CLAUS CONCERT
2010 – OOSTERPOORT GRONINGEN

 

2010 – H.M. Koningin Beatrix en Chris Fictoor (dean/directeur School of Performing Arts;
Hanzehogeschool Groningen (Prins Claus Conservatorium; Dansacademie Lucia Marthas Amsterdam/Groningen)