Chris Fictoor Foundation | Dirigent Concertkoor KOV (1973-2008)
24177
post-template-default,single,single-post,postid-24177,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Dirigent Concertkoor KOV (1973-2008)

Dirigent Concertkoor KOV (1973-2008)

Verbinding met Noord-Nederlands Orkest

Chris Fictoor dirigeerde 35 jaar het Concertkoor Katholieke Oratorium Vereniging Groningen o.a. in jaarlijkse concerten met het Noord-Nederlands Orkest. Hij was verder aan dit orkest verbonden als gastdirigent van de Kerstzangconcerten, als voorzitter van de Artistieke Commissie, als bestuurslid en lid en interim-voorzitter van de Raad van Toezicht.

Met Concertkoor KOV en orkest voerde hij de bekende grote oratoria uit en bracht nieuwe werken in première w.o. van Mathieu Geelen. Daarnaast gaf hij met het koor en instrumentale ensembles enkele keren per jaar kerkconcerten met afwisselend repertoire. Op een koortournee naar Denemarken ging zijn compositie ‘Roep van stad en land’ in première.

Chris Fictoor was in de 90-er jaren tevens dirigent van de Toonkunstkoren Enschede en Winterswijk, die concerteerden met het Orkest van het Oosten.

Chris Fictoor was o.a. gastdirigent van het Pools Kamerorkest Camerata te Lódz in een project met Weense Klassieke muziek.