Chris Fictoor Foundation | Kamermuziek
24136
post-template-default,single,single-post,postid-24136,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Kamermuziek

Kamermuziek

Het Extreme Ensemble gaf aan Chris Fictoor in 2013 een compositieopdracht voor twee werken voor sopraan, fluit, contrabas en piano ‘Intervall’ en ‘Persecution’. Teksten van Rainer Maria Rilke en Etty Hillesum werden daarvoor naar het Engels vertaald. Het was tevens een onderzoeksproject voor de Masteropleiding van het Prins Claus Conservatorium Groningen. Het Extreme ensemble van masterstudenten nam het op cd op.

Het Olivier Greif Ensemble (viool, cello, piano) gaf Fictoor in 2014 de opdracht een pianotrio te componeren, dat werd uitgevoerd in Groningen en Meppel. Het laatste concert werd live op DVD opgenomen. Het werk is gebaseerd op Gregoriaanse thema’s. Fictoor schreef er tevens een begeleidend gedicht bij. Bladmuziek verkrijgbaar bij de Foundation.